Campania “Companii ECO”

Campanie adresată institutiilor de stat şi companiilor private pentru debarasarea GRATUITĂ a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice!

Echipa Asociației pentru Reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) MoldRec, în parteneriat cu compania RecWaste, organizează în perioada 1-30 aprilie 2014, acțiunea – „Companii ECO”. Acțiunea se adresează tuturor instituţiilor de stat şi companiilor private, oferindu-le soluţia pentru a se debarasa gratuit de deşeurile electronice pe care le dețin.

Campania are ca scop implicarea instituțiilor de stat cât și a companiilor private în scopul creşterii gradului de reciclare şi de valorificare a resurselor materiale cât și intensificarea eforturilor celor implicaţi în procesul de colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice în vederea gestionării ecoraţionale a acestora (tratare, reciclare, neutralizare).

Dorim sa transmitem un mesaj instituţiilor şi companiilor, în ceea ce priveşte importanţa reciclării deşeurilor electronice. Colectarea selectivă înseamnă responsabilitate față de mediu și un pas important spre o mai bună calitate a vieții pentru cetățenii Republicii Moldova. Aceasta este una din ideile principale a campaniei: să creăm o deprindere care nu ține doar de ecologie, ci și de îmbunătățirea calității vieții printr-un mediu curat și sănătos.” declară, Iulian Gamureac, Președintele Asociației MoldRec.

Acţiunea iniţiată de asociația MoldRec propune preluarea GRATUITĂ a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la instituţiile şi companiile din sectorul public şi privat, situate în raza municipiului Chișinău, cu întocmirea tuturor documentelor legale care să ateste faptul că prin participarea la acestă campanie, şi-au îndeplinit obligaţiile legale și morale de gestionare a deşeurilor electrice.

Instituţiile şi companiile interesate de participarea la campanie sunt invitate să demareze procedura de casare a acestor tipuri de deşeuri, pentru a putea beneficia de ridicarea gratuită. Toate costurile privind transportul, sortarea şi reciclarea deşeurilor vor fi suportate de către asociația Moldrec”,  a declarat Victor Cazac, Director proiecte Moldrec.

Procedura de participare este simplă – companiile şi instituţiile solicită online (http://goo.gl/9kH3yC) sau la numărul de telefon (060 121 112) evacuarea deșeurilor electronice. Reprezentații MoldRec vor da curs solicitărilor în termen de 48 de ore. Pentru eficientizarea acţiunii, există o cantitate minimă de 100 kg, cantitate de la care se asigură ridicarea deşeurilor. După ridicarea deșeurilor compania sau instituția va anunța pe site-ul sau pagina din rețeaua de socializare despre participarea în proiect și va menționa asociația MoldRec în comunicat.

MoldRec a fos înființată la începutul anului 2013 ca organizație non-profit și a contribuit la colectarea a peste 35 000 de kilograme de deșeuri electronice.

Mai multe detalii despre acțiunea Companii ECO puteți găsi pe site-ul organizației www.moldrec.md sau pe pagina de facebook a asociației www.fb.com/moldrec.md.

Leave comment