Relansarea acțiunii “Companii ECO”

Campania de debarasare GRATUITĂ a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice adresată institutiilor de stat şi companiilor private a fost relută!

Echipa Asociației pentru Reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) MoldRec, reîncepe acțiunea ecologică – „Companii ECO”. Acțiune ce se adresează tuturor instituţiilor de stat şi companiilor private, oferindu-le soluţia pentru a se debarasa gratuit de deşeurile electronice pe care le dețin.

Campania are ca scop implicarea instituțiilor de stat cât și a companiilor private în scopul creşterii gradului de reciclare şi de valorificare a resurselor materiale a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice în vederea gestionării ecoraţionale a acestora (tratare, reciclare, neutralizare).

”În urma campaniei precedente am fost plăcut surprinși să primim numeroase solicitări din partea instituțiilor de stat cât și a companiilor private de a participa în cadrul acțiunii noastre. La acel moment n-am reușit să colectăm toate deșeurile de la organizațiile înscrise din motiv că termenul proiectului era de o singura lună, timp insuficient pentru a onora toate solicitarile.

Din acest motiv, împreună cu echipa asociației, am luat decizia de a reîncepe campania și de a prelungi termenul de participare. Astfel toate organizațiile doritoare de a se înscrie în cadrul acțiunii ecologice, vor avea suficient timp pentru a efectua procedurile de casare a echipamentului vechi și vor putea contribui împreună cu noi laîmbunătățirea calității vieții printr-un mediu curat și sănătos.”declară, Iulian Gamureac, Președintele Asociației MoldRec.

Acţiunea asociația MoldRec propune preluarea GRATUITĂ a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la instituţiile şi companiile din sectorul public şi privat, situate în raza municipiului Chișinău, cu întocmirea tuturor documentelor legale care să ateste faptul că prin participarea la acestă campanie, şi-au îndeplinit obligaţiile legale și morale de gestionare a deşeurilor electrice.

Procedura de participare este simplă – companiile şi instituţiile solicită online www.moldrec.md/corporatii-eco) sau la numărul de telefon (060 121 112) evacuarea deșeurilor electronice. Reprezentații MoldRec vor da curs solicitărilor în termen de 48 de ore pentru a stabili detaliile și posibilitățile evacuării deșeurilor.

MoldRec a fos înființată la începutul anului 2013 ca organizație non-profit și a contribuit la colectarea a peste 60 000 de kilograme de deșeuri electronice.

Mai multe detalii despre acțiunea Companii ECO puteți găsi pe promo site-ul acțiunii www.moldrec.md/corporatii-eco sau pe pagina de facebook a asociației www.fb.com/moldrec.md.

 

 

Leave comment